Laboratorija za radio komunikacije

Ova specifična vrsta laboratorija obuhvaća sljedeće aspekte radio telekomunikacijskih tehnologija i pruža mogućnost da se studenti upoznaju s njima:

  • Radio tehnologija – Laboratorij ima za cilj omogućiti praktični spoj za teorijski stečena znanja (uključujući radio tehnologiju, funkcije i radne blokove odašiljača i prijemnika, modulacije, VFR) pojačala i VF oscilatora, PLL (Phase-Locked Loop), miksera, detektori signala i radio veze). Ono odražava mogućnosti da studenti raspitaju teoriju i numeričke vježbe, kao i dizajn i implementaciju osnovnih radio primopredajnika koristeći sveobuhvatne alate za simulaciju softvera.
  • Mikrovalne tehnologije – Laboratorij pruža sljedeće aktivnosti:
    razvrstavanje i formuliranje parametara potrebnih za opisivanje elemenata sustava, analiza procesa u komunikacijskim sustavima, elemente sustava modeliranja i primjena naučenih teorijskih znanja tijekom praktične sinteze elemenata komunikacijskog sustava. Laboratorij pomaže studentima poboljšati njihovu sposobnost primjene stečenih vještina projektiranja, implementacije, testiranja i eksploatacije u mikrovalnim komunikacijskim sustavima.
  • Tehnologije antene – Ovo polje uvodi studente na načela antenske teorije utemeljene na Maxwellovim jednadžbama, antenskim značajkama i različitim vrstama antena prema svojim parametrima. Očekuje se da studenti primjenjuju naučene teorijska znanja u obliku praktične sinteze antena (modeliranje i simulacija) u laboratoriju i pokazuju sposobnost primjene stečenih znanja o dizajnu antena u širem kontekstu projektiranja, strukturiranja i korištenja sustava koji se koriste u prijenosu informacija (komunikacija sustavi).
  • Instrumentacija mjerenja elektromagnetske kompatibilnosti – Laboratorijske vježbe osmišljene su za uvođenje učenika na praktična mjerenja nekoliko električnih vrijednosti. Studenti rješavaju teorijski i
    praktične probleme s kojima se susreću u području mjerenja električnih vrijednosti, koriste analogne i digitalne mjerne instrumente, kao i osnovne telekomunikacijske mjerne uređaje. Studenti također mogu raditi s različitim laboratorijskim uređajima, provoditi mjerenja temeljnih signala u vremenskoj i frekvencijskoj domeni, obraditi rezultate mjerenja i izvesti izvješća o specifičnim laboratorijskim vježbama.
640px-NATO_OTAN_landscape_logo.svg-2627358850
BHTelecom_Logo
roaming
RIPE_NCC_Logo2015-1162707916
MON_4
mibo-logo
intel_logo-261037782
infobip
bhrt-zuto-logo-1595455966
elektro
eplus_cofund_text_to_right_cropped-1855296649
fmon-logo
h2020-2054048912
H2020_logo_500px-3116878222
huawei-logo-vector-3637103537
Al-Jazeera-Balkans-Logo-1548635272
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow